Индивидуални тренировки по футбол

Кампиония стартира индивидуални тренировки по футбол

Вече официално можем да обявим, че Кампиония стартира индивидуални тренировки по футбол. Те ще бъдат водени от Александър Захариев и ще се провеждат в София. Проектът стартира още в края на 2021-ва година с избран кръг от състезатели. Наричаме го проект, защото за нас това е нещо повече от просто едночасово занимание. Ние сме верни на принципите и мисията си.

Като за начало е важно да се поясни какво са всъщност индивидуалните тренировки по футбол и каква е позата от тях. Наричаме ги така, защото футболната общественост е свикнала с този термин. Всъщност правилно би било да им казваме „Тренировки за развитие на индивидуалните качества на състезателите“. Причината е, че всъщност се работи в малка група от 1 до 6 състезателя с фокус върху определен елемент от футболната игра – най-често технически. Това много трудно може да бъде постигнато в отборна тренировка, където често виждаме 18-20 човека. Друг проблем е, че даден състезател може да има недобър ляв крак или лош тайминг на подаванията, но клубният му треньор да иска да подобри съвсем други елементи от играта, които ще помогнат като цяло на отбора, а не на определен състезател.

В съвременния футбол малките детайлите правят разликата между посредствените футболисти и звездите. Виждаме, че играчи като Кристиано Роналдо имат личен готвач, личен фитнес треньор, личен анализатор и т.н. Едва ли готвачът или фитнес треньорът на Манчестър Юнайтед са недобре подготвени. Просто португалецът знае, че той има нужда от човек, който го познава в детайли и може да работи с него по отстраняването на най-дребния недостатък от играта му, който е невидим за широката аудитория или феновете пред телевизора. Половин секунда забавяне с паса, неправилно сканиране на терена, поемане с неправилния крак, пица в деня преди мача, неподходящ матрак за спане – това са неща, които подобряват играта с частица от процента, но когато се натрупат, ние виждаме финалната версия на един завършен футболист като Роналдо.

В какво се състоят индивидуалните тренировки по футбол на Кампиония и с какво се отличаваме от всички останали? Работата ни се базира върху 3 методики:

Индивидуални тренировки по футбол

Корвър Коучинг е световноизвестна методика за повишаване на техническите качества на футболистите, като своевременно е и обучение за треньорите. Тази методика е успешно прилагана повече от 30 години в страни като Холандия, Италия, Англия, Испания, Франция, САЩ и по целия свят. Едни от най-добрите треньори в света са използвали методите й в клубове като Аякс, Байерн Мюнхен, Арсенал, Олимпик Марсилия, Ювентус, Бенфика, Нюкасъл, Милан, Лацио, Интер и френския национален отбор. Повече информация ТУК.

Индивидуални тренировки по футбол

Лайф Кинетик е форма на тренировъчен процес, която комбинира перцептивни задачи и когнитивни упражнения по един нестандартен и забавен начин. Целта е да се създадат множество връзки в мозъчните клетки чрез различни способи. Методиката е базирана върху повече от 30 научни изследвания. Ето и едно 15-секундно видео на Юрген Клоп, в което той препоръчва работата с Лайф Кинетик:

Индивидуални тренировки по футбол

Такталайз е най-популярната в света методика за подобряване на индивидуалните тактически знания и футболния интелект на състезателите. Накратко – това са онлайн уроци по тактика. Услугите на Такталайз ползват играчи от цял свят: защитникът на Интер (Милано) Стефан де Врай, състезатели на Твенте и Фейенорд, юноши на Аякс, футболисти от немската Бундеслига, Висшата лига на Англия и т.н. Александър Захариев е носител на правата на Такталайз за България. Повече информация ТУК.

Принципите, които са изключително важни за нас са следните:

  • техническо усъвършенстване и работа по методиките Корвър и Лайф Кинетик в ранните възрасти (6-12 години)
  • разрешени единоборства и пълен контакт между състезателите – реалните сблъсъци изграждат правилни навици при подрастващите
  • до 12 годишна възраст децата не трябва да имат профилирана позиция на терена, ето защо учим всички как да играят и в двете фази на играта, а това няма как да се случи само с пасивна съпротива или конуси
  • подобряване на работата със слабия крак, постановката на удара, прецизиране на тайминга на вземане на решения, изграждане на навик за сканиране на терена
  • фокус върху игрови ситуации един на един, двама на двама и трима на трима
  • след 12 годишна възраст се работи върху профилът на футболиста и се взимат предвид неговата генетична предразположеност, позиция на терена и т.н. Също така играчите, които посещават онлайн уроците по тактика на Такталайз (горещо ги препоръчваме на всички състезатели над 12 годишна възраст), могат да работят с Александър Захариев и върху фундаментите, характерни за холандската методика

Нашата цел е не просто да придвижим едно дете от точка А до точка Б. Хората, които следят Кампиония през последните години, разбират същността на нашата работа и нашите цели. Един състезател, който започва индивидуални тренировки по футбол при нас, трябва да знае, че ние ще се опитаме да го отведем от точка А до точка Я. Амбициите ни са да работим с играчи, които искат да покорят върховете на футбола. Непрестанно обогатяваме знанията си, посещавайки семинари, курсове и специализации по цял свят.  Всичко, коeто научаваме по пътя, ще се радваме да споделим с футболистите, доверили се на Кампиония.

Ето и кратко представяне на човека, който води самите индивидуални тренировки по футбол:

Александър Захариев

Индивидуални тренировки по футбол

Притежава УЕФА „А“ лиценз. 10 години опит като старши треньор, от които 9 в Славия София. За последно през този сезон бе начело на ЦСКА 1948 в елитната U19 лига, оставяйки отбора на първо място без загуба.

Индивидуални тренировки по футбол

Посещавал е редица семинари и специализации в България и Европа, като конференцията FA Talent ID, проведена на базата на английския национален отбор.

Александър Захариев

Участвал е на всички семинари на Корвър в България и бе един от треньорите по време на кампа на Корвър, организиран през 2019-та година.

Индивидуални тренировки по футбол

Футболен анализатор в каналите на Нова Броудкастинг Груп, а именно Диема Спорт, Нова Спорт и Макс Спорт. Анализира мачове от България, Евротурнирите и Висшата лига, а през изминалата година и някои от срещите на Европейското първенство по футбол.

Индивидуални тренировки по футбол

Завършил е с отличие 4 месечния курс за тактически анализи, организиран от центъра за иновации на ФК Барселона.

Индивидуални тренировки по футбол

През изминалата година изкара едноседмичен стаж в базата на Парма в Италия.

Ако искате да развиете своите футболни качества или тези на Вашето дете, може да се свържете директно с Александър Захариев на 0883 322 803. Тренировките се провеждат в град София, на футболните игрища зад басейна Спартак. Цената на една тренировка към момента е 25 лева. Относно допълнителна информация и запазване на час – моля обадете се на посочения телефон.

Много треньори в България предлагат индивидуални тренировки по футбол. Тепърва бройката ще се увеличава. Това, което ние можем да дадем, е нещо, което носи нашето ДНК. Погледът ни към европейския футбол, многобройните пътувания и стажове в Западна Европа, хилядите часове, прекарани в наблюдаване на талантливи деца от цял свят – всичко това ни прави различни. Ще се радваме да помогнем на всяко дете или професионален футболист, които гледат към върха, както го правим и ние. За да следите всяка нова информация и за да сте част от нашия път, ще се радваме да ни последвате и в Инстаграм: