Кампиония изпрати двама играчи на Ф.К. Национал на проби в Болоня

Георги Захариев футболни проби

През изминалата седмица двама от най-талантливите млади български играчи бяха на проби в Болоня – един от най-популярните италиански клубове. Става въпрос за родените през 2003-та година Антон Бакалов и Георги Пенелов. Момчетата са част от Ф.К. Национал, който към момента заема 3то място в Югозападната зона за юноши младша възраст (2002/2003).  Играчите бяха придружавани от футболния мениджър и основател на Кампиония Георги Захариев, както и административния мениджър на Ф.К. Национал Драго Панков.

Георги Пенелов и Антон Бакалов проведоха тренировъчни занимания, както със своите връстници, така и с родените през 2002-ра година италианци, които в момента се намират на 3то място във временното класиране на U17 първенството, изоставайки само от Интер и Аталанта. Трябва да се отбележи, че българските състезатели не отстъпваха по нищо на местните играчи. По време на двустранните игри Георги Пенелов се отличи с множество голове, като на няколко пъти успя да се подиграе с твърдите италиански защитници и прокара топката между краката им. От своя страна Антон Бакалов показа своята класа в средата на терена и почти всяка атака на отбора му минаваше през него. Той се отличи с няколко гола и асистенции, а в края на пробите получи похвала лично от старши-треньора Денис Биавати.

Базата на Болоня е една от най-добрите в цяла Италия. Тренировъчният комплекс е със строг пропускателен режим. Има 8 терена – 6 с естествена трева, 1 с изкуствена и 1 смесен. На базата тренира както първия отбор, така и всички детско-юношески формации. Има ресторант, в който се хранят състезателите от Примаврата (юноши старша) и мъжете.

Всички разходи по престоя (самолетни билети, хотел и храна) бяха покрити от Ф.К. Болоня и Кампиония. Така ние продължаваме традицията да даваме шанс на най-талантливите млади състезатели от България да пробват своя шанс в чужбина.

Може да видите кратки компилации с най-добрите моменти на Антон Бакалов и Георги Пенелов с фланелката на Ф.К. Национал тук: