Coerver Coaching идва на двудневен семинар в България!

Кампиония

Корвър Коучинг (Coerver Coaching) идва за първи път в България! На двудневния семинар в София треньорите по футбол ще могат да се запознаят със световноизвестната методика, която се прилага от топ отбори по цялото земно кълбо. Кампиония има честта да бъде официален партньор на събитието, което ще се проведе на 17ти и 18ти февруари. За повече информация и детайли относно цялата организация, може да прочетете интервюто:

 

-На фона на големия глад за знания, който наблюдаваме при треньорите в България и невъзможността за повечето от тях да пътуват в чужбина, ето че идва едно изключително полезно и същевременно достъпно събитие. Нека започнем с това – какво представлява Корвър Коучинг?

Корвър Коучинг е световноизвестна методика за повишаване на техническите качества на футболистите, като своевременно е и обучение за треньорите. Тази методика е успешно прилагана повече от 30 години в страни като Холандия, Италия, Англия, Испания, Франция, САЩ и по целия свят. Едни от най-добрите треньори в света са използвали методите й в клубове като Аякс, Байерн Мюнхен, Арсенал, Олимпик Марсилия, Ювентус, Бенфика, Нюкасъл, Милан, Лацио, Интер и френския национален отбор.

– За какви възрастови групи е подходяща методиката?

Основният фокус е върху така наречената „златна възраст“ 7-12 години, но може успешно да се прилага във всички възрастови групи.

Върху кои елементи на играта се акцентира?

Основният акцент пада върху индивидуалните технически качества на децата, като например създаване на чувство към топката, възможност за игра 1 на 1, игра с двата крака, финтови движения, завършване, поемане, подаване и физическото качество бързина. Всички тези компоненти са насочени към успешното им прилагане в реална игрова обстановка.

– Доколко тази методика е приложима в българската действителност?

Всеки един треньор, без значение дали работи в България или друга точка от света, би искал да има в състава си футболисти на много високо техническо ниво. Основната идея на Корвър Коучинг е да създаде отбор от отлично подготвени в техническо отношение състезатели. Треньорите в България ще могат да научат как да развиват и усъвършенстват техническите способности на играчите си и точно върху кои детайли да се съсредоточат в съответната възраст.

– Кой ще бъде лектор по време на обучението?

Основен лектор на курса ще бъде Лоренцо Содеро – италиански специалист, изнасял лекции в цял свят за Корвър Коучинг, включително в отбори от ранга на Ювентус и в страни като Бразилия, Аржентина и други.

– Кога и къде ще се проведе събитието?

Датите са 17 и 18 февруари в Национална Спортна Академия „Васил Левски“, София. За теоретичните занимания ще бъдат използвани аулите на комплекса, а за практичните ще използваме закритите съоръжения.

– Ще получат ли диплома или сертификат участниците?

Да, разбира се! Всеки един от присъстващите ще получи сертификат от Корвър Коучинг.

Има ли изисквания към тези, които имат желание да се запишат?

Не, курсът е отворен и няма лицензионни и друг вид изисквания към участниците.

– На какъв език ще бъде обучението?

Цялото обучение ще премине на български език, като за целта ще бъде ангажиран преводач.

-Как могат да се запишат всички желаещи?

Записването тече в момента, като интересът е изключително голям. Над 50 колеги от цялата страна изявиха желание да се включат в курса. Местата са ограничени, но ще направим всичко възможно всеки желаещ да може да участва и да обогати знанията си. За повече информация може да се свържете с нас на телефон 0885145511