Изключителен успех за първия семинар на Корвър в България

Coerver coaching practice session

Близо 100 треньора от цялата страна се включиха в първия по рода си футболен семинар за треньори, базиран на методиката на Корвър Коучинг . Организатори бяха Милен Гаджев и Данаил Иванов, а Кампиония бе официален партньор. Събитието се проведе в рамките на два дни на базата на Национална Спортна Академия „Васил Левски“. Основната цел на семинара бе да даде познания на треньорите, които работят с деца на възраст между 7 и 12 години. Лектор бе италианецът Лоренцо Содеро, който от близо 9 години работи за Корвър и изнася лекции по цял свят. След края на събитието всички участници получиха официален сертификат.

Акцентите по време на двудневното събитие бяха върху следните компоненти:

– игра 1 на 1

– владение и контрол върху топката

– игра на скорост

– поемане и подаване

– завършваща фаза

– групова игра

– финтови движения и смяна на посоката

Италианският лектор редуваше теоритичните лекции с практически демонстрации, в които участваха талантливите деца от ФК Олимпия. Показани бяха множество тренировъчни упражнения, като Лоренцо Содеро обръщаше изключително внимание върху детайлите. По негови думи, всеки треньор може да види и свали хиляди упражнения от интернет, но те няма да му свършат никаква работа, ако не знае върху какво да обръща внимание по време на изпълнението им. Точно тук е и една от силните страни на Корвър – всяко едно упражнение, което е включено в методиката, има определена конкретна цел и е част от голяма картина или по-скоро голямата пирамида, по която всеки един състезател трябва да се изкачи, за да достигне върха във футбола.

Корвър е методика, която е изграждана и усъвършенствана вече близо 30 години. Тя непрекъснато се развива и отразява всички промени и изисквания на съвременния футбол. Не случайно е използвана от треньори в отбори като Аякс, Байерн Мюнхен, Арсенал, Ювентус, Бенфика, Нюкасъл, Милан и френския национален отбор. За съжаление два дни са крайно недостатъчни, за да може един лектор да обхване цялата материя и всички упражнения и тънкости на методиката на Корвър. Надяваме се, че за в бъдеще българските треньори ще имат възможност да задълбочат още повече своите познания с нови семинари и събития на Корвър. По-надолу може да разгледате нашата галерия със снимки: