Как работят футболните академии в Италия

След изключително успешния ни документален филм за работата на футболните академии в Германия, решихме да не спираме, а напротив – да се опитаме с още по-голяма енергия и хъс да помагаме за развитието на футбола в България. Представяме ви няколко интервюта, които направихме в Италия и които обединихме в един изключително интересен филм.

Видеото започва със задълбочен разговор с Кирил Рашев – един изключително ерудиран български треньор, работещ в школата на Дженоа. Все още непознат за по-голямата част от футболната общественост, той тихо и упорито гради своята кариера на Апенините. Макар и толкова млад, той е горд баща на две прекрасни дъщери и има пълната подкрепа на своята половинка за това приключение, което е предприел преди няколко години – а именно да рискува и да премести целия си живот в Италия. Рядко може да срещнете толкова мотивиран човек – Кирил живее за футбола и иска да покори върховете в Италия. Нелека задача, предвид факта, че това е може би страната с най-добри футболни треньори в света. Ние му пожелаваме успех от сърце и знаем, че един ден ще успее!

Във втората и третата част от видеото може да видите какво споделят двама от най-талантливите млади български футболисти – Адриан Райчев и Андрей Цой. Двамата се състезават съответно за У17 формацията на Пиза и Примаверата (У20) на Дженоа. За Кампиония е чест да представлява тези две страхотни момчета. Може да чуете какви са предизвикателствата и трудностите на това един млад състезател да отиде в чужбина. За финал Ади и Андрей дават и няколко съвета към всички млади футболисти, които мечтаят един ден да излязат и да играят извън пределите на България.

Така, както ние от Кампиония се опитваме да помагаме на всички вас, съответно имаме нужда и от вашата помощ. Молим ви да споделяте това видео в социалните мрежи – на личните си профили, в групи и канали. Препращайте го на приятели и хора, на които смятате, че ще им бъде полезно. Това е идеята на всичко, което правим. Нека този импровизиран документален филм достигне до всеки треньор, всяко дете и всеки родител, които се занимават с футбол в България и копнеят нещата у нас да се развиват към по-добро.

Не забравяйте да се абонирате за канала на Георги Захариев в YouTube, където предстоят да бъдат качвани и други документални филми и интервюта от Холандия, Англия и т.н. Същевременно по-надолу ще оставим и Инстаграм профилите си, за да може да следите нашия път отблизо. Приятно гледане…