Резултати от анкетата за родители на деца, трениращи футбол

Анкета за родители

Екипът на Кампиония поднася огромни благодарности на всички родители, попълнили анкетата! Над 1800 души от цяла България отделиха време да отговорят на 51 въпроса. Събраната информация ще бъде от полза на всички:

  • треньорите по футбол в България ще могат да анализират отговорите и ще обмислят по какъв начин могат да подобрят комуникацията с майките и бащите на своите футболисти. Ние от Кампиония определено смятаме, че е необходимо наставниците да предадат по-точно и ясно своите изисквания на родителите, защото състезателите прекарват повече време вкъщи отколкото на стадиона. И ако например  треньорът успокоява един футболист и му казва, че резултатите са без значение, но семейството говори за класирания, голове и 3 точки, то със сигурност детето ще бъде объркано и най-вероятно ще играе с напрежение.
  • родителите ще могат да анализират резултатите и да видят къде се намират спрямо всички останали в своите разсъждения. Скоро ще направим специален анализ, в който ще обърнем внимание на някои от въпросите, които смятаме за особено важни. Надяваме се, че майките, бащите, а и другите роднини, които прекарват време с младежите, ще могат да обмислят дали допускат грешки и как могат да бъдат още по-полезни на децата в осъществяването на техните мечти.
  • децата и юношите ще могат да разберат по-добре своите родители, техните копнежи и мисли. Надяваме се, че ако е необходимо ще коментират с тях всичко, което ги притеснява, ще инициират срещи между тях и треньорите си и ще бъдат смели да търсят съвети и да обсъждат своите проблеми.

Молим ви да споделите резултатите с максимален брой родители, състезатели и треньори. Ние от своя страна ще направим същото, като отделно ще изпратим и официално писмо до БФС, защото смятаме, че ръководителите на футбола в България също могат да извлекат полезна информация. Когато вървим в една посока, пътят е по-лек! Заедно можем да върнем българския футбол обратно там, където заслужава да бъде!

Резултатите от анкетата може да видите тук: