Резултати от анкетата за футболни треньори

Треньори по футбол

Резултатите от провелата се през месец декември анкета за треньори по футбол са готови и обработени. Някои от отговорите са много интересни и дават цялостен поглед върху начина на мислене на треньорите в България. Близо 300 треньора от цялата страна дадоха своето мнение по редица проблеми свързани с футбола у нас.
Предстои среща с хора от ръководството на БФС, на които официално ще бъдат връчени отговорите от анкетата и на база на тях ще бъдат отправени конкретни предложения. Същевременно създадохме група във Фейсбук, в която ще могат да се обсъждат свободно, както анкетата, така и други предстоящи инициативи от Кампиония. Целта ни е да създадем едно общество от хора, които са истински загрижени за развитието на футбола у нас. Отделно сме извадили всички отговори на отворения въпрос, който имаше за цел да събере препоръки, които треньорите искат да отправят към БФС и БТШФ.

Резултатите от анкетата могат да бъдат видени тук: АНКЕТА

Препоръките и предложенията на треньорите към БФС и БТШФ могат да бъдат видени тук: ПРЕПОРЪКИ КЪМ БФС И БТШФ

Надяваме се, че всички футболни хора у нас ще анализират внимателно резултатите и предложенията и на тяхна база ще вземат полезни за българския футбол решения. Безгрешни хора няма. Така както БФС и БТШФ не са перфектни, така и самите клубове, треньори, играчи и футболни агенти допускат множество грешки. Нека анализираме сегашната ситуация и посредством градивна критика се опитаме да посочим проблемите в българския футбол. След това нека ръководните фактори да вземат правилни и добре обмислени действия, имащи за цел да върнат българския футбол там, където заслужава да бъде. Тази анкета може да послужи за ориентир на БФС, БТШФ, изпълнителни директори в клубове, ръководители на академии и дори футболни президенти. Ние от Кампиония твърдо вярваме, че треньорите са тези, които виждат проблемите най-добре и от първо лице и точно те са тези, които биха могли да посочат правилния път за развитие на българския футбол!