Георги Захариев отново в Китай – взе участие в SoccerEx China

Георги Захариев агент

Основателят на Кампиония Георги Захариев взе участие в една от най-големите футболни конференции в света – SoccerEx. Мястото на провеждане бе остров Хайнан в Китай. SoccerEx се организира 3 пъти годишно, по веднъж в Азия, Европа и Америка,  и се счита за събитието, което е най-голям двигател за иновации в света на футбола. Чести гости и лектори са шефове във ФИФА и УЕФА, президенти на водещи футболни отбори и местни федерации, именити агенти, легендарни футболисти и хора, които чертаят бъдещето на най-популярната игра в света. Същевременно редица водещи компании използват събитието и като изложение, на което да представят своите иновативни продукти и решения, които да помогнат на клубовете и федерациите по света. Ето кратко видео, което може да ви помогне да добиете представа какво представлява SoccerEx (за кратко се вижда и Георги Захариев, ръкувайки се с китайски участник):

Какви бяха основните акценти от SoccerEx China тази година:

  • Премеждията на китайския футбол и какво е бъдещето на спорта в най-населената страна в света (Цай Юн – китайската футболна федерация)
  • Как събирането, обработването и анализирането на данни променя света на футбола (Даниел Стенц – технически директор на Шандун Лунън)
  • Бъдещето при възстановяването на футболистите (Мари Фараг, диетолог )
  • Популяризирането на футбола през 21 век – маркетинг стратегии (Луис Лиу – Уанда Спортс)
  • Телевизионни права, стрийминг, реклама (Патрик Мърфи – Футбол Маркетинг Азия)
  • Как Бундеслигата печели фенове в Китай (Патрик Щюбер – директор на Бундеслигата за Китай)
  • Защо нараства популярността на Ла Лига в Китай (Сара Джу – представител на Ла Лига в Китай)
  • Защо 40% от приходите от партньорства на ФК Барселона идват от Азия (Жорди Кампс – директор на международния отдел на ФК Барселона)
  • Защо децата вече не сушат бащите си относно това на кой отбор да симпатизират (Скот Мун – директор на Сити Футбол Груп за Китай)

Това са само някои от основните теми, които бяха дискутирани. По време на събитието имаше множество панели, в които всеки участник можеше да се включи и да задава въпроси. В почивките всички лектори и гости се срещаха в някои от отделените за целта места и обсъждаха в по-тесен кръг проблемите на съвременния футбол. Ето видео от една най-интересните дискусии относно обучението на треньори и работата с подрастващи. В нея участие взеха директорът на академията на Аякс Корне Грьонендайк, Жан Пиер Папен, координаторът на Борусия Дортмунд за Китай – Мариус Лоренц и други:

 

Презентация по време на SoccerEx

Изграждането на пътя към успеха никога не спира…

Георги Захариев по време на футболно изложение в Китай

Георги Захариев