Безплатен футболен уебинар за треньори, състезатели и родители

Кампиония съвместно с едни от най-обещаващите млади български треньори организира безплатен футболен уебинар, който ще се проведе в два дни – на 8-ми и 9-ти януари (събота и неделя). Подробна програма може да видите по-долу.

Целта на уебинара е да даде знания на широк кръг от хора – както треньори, така и състезатели и техните родители. Това е и причината събитието да бъде безплатно. Досега почти всички семинари и уебинари в България са били с тясна насоченост и таргетиращи предимно футболните наставници. Макар основната група, към която ще се насочим и ние, също ще са треньорите, то ще се радваме и футболисти, деца и техните родители да се присъединят. Не случайно използваме думата „присъединят“ – всеки, който наблюдава събитието в интернет ще може да зададе лично въпросите си към лекторите в края на всяка лекция.

Ето и кратко представяне на участниците по реда, в който ще изнесат лекциите си:

Адриан Ганчев: УЕФА „А Лиценз“, FA Youth Award. 5 години опит като треньор в ДЮШ, асистент треньор на университета в Екзитър, главен треньор в Улвърхемптън Уондърърс на грасруутс ниво (10 – 14 годишни), отговорник за дейностите свързани със спортна наука към U18 отбора, асистент треньор U12 и U13, старши треньор U13, главен треньор и мениджър на U13/14. Притежава бакалавърска степен по човешка биология и физиология към университета в Екзитър. Магистърска научна степен на тема „Изследване на нови методи за калкулиране на физическото натоварване в тренировъчния процес“ към университета в Улвърхемптън.

Лъчо Димов

Лъчезар Димов: 9 години опит като треньор в ДЮШ. От 6 години част от школата на ФК Кьолн, актуално треньор в U14. Завършил бакалавър и по настоящем завършва магистратура в немския спортен университет в Кьолн. Завършил двугодишно обучение в немския футболен съюз за видеоанализатор, като работи и за националния отбор на европейското първенство през 2016 във Франция и олимпийските игри в Рио също през 2016. Изпълнявал и скаутска дейност във ФК Кьолн. Работил е и като видеоскаут за Байер Леверкузен.

Индивидуални тренировки по футбол

Александър Захариев: УЕФА „А“ лиценз. 10 години опит като треньор в ДЮШ, от които 9 в школата на Славия София. За последно през този сезон бе начело на ЦСКА 1948 в елитната U19 лига, оставяйки отбора на първо място без загуба. Посещавал е редица семинари в България и Европа, като конференцията FA Talent ID, проведена на базата на английския национален отбор. През изминалата година завърши с отличие 4 месечен курс за тактически анализи, организиран от центъра за иновации на ФК Барселона.

Данаил Иванов: УЕФА „А“ лиценз. 8 години опит като треньор в ДЮШ. Работи в Олимпия ФК с различни възрастови групи. Заема различни видове длъжности в ПФК Левски като главен треньор на U8-12, U13-15, старши треньор на U11, U12, U14 и помощник треньор на U15 и U17. Защитил докторска степен в Национална Спортна Академия „Васил Левски“ на тема „Специализирана методика за обучение на 12-13 годишни футболисти“. Притежава различни видове допълнителни квалификации от Англия, Италия и други.

Програмата по дни и часове ще бъде, както следва:

8-ми януари, събота:

18:00 Адриан Ганчев – „Примери за индивидуално развитие на играчи“

19:30 Лъчезар Димов – „Принципи на обучение, игрови моменти, игрови фази и периодизация“

9-ти януари, неделя:

18:00 Александър Захариев – „Подготовка, провеждане и анализ на футболната тренировка“

19:30 Данаил Иванов – „1 на 1 – подценената игра“

Всяка лекция ще бъде с продължителност около час, а в края й ще има 20 минути, в които може да зададете въпросите си към съответния лектор. Финално в неделя след втората лекция ще има голяма дискусия с всички лектори, като ще може да питате абсолютно всичко свързано с футболната игра.

С този уебинар ще покажем една част от обещаващите млади български треньори. Нека това стимулира останалите, същевременно вдигне и нивото на очакванията към тази тежка професия. Надяваме се, че ще бъдем полезни и на самите състезатели, които ще гледат, а родителите на трениращи деца ще могат да имат една база за сравнение как трябва да разсъждава и какви знания трябва да има един млад наставник.

Уебинарът ще се излъчва абсолютно безплатно чрез Zoom. Платформата е изключително удобна за провеждане на дискусии и гласувания по определени теми. След като се регистрирате чрез формуляра по-долу, ще получите имейл с линк, който ще стане активен в деня и часа на стартиране на уебинара.

ВАЖНО – има лимит от 500 човека, които ще могат да се включат и да наблюдават събитието, затова побързайте. За да заявите участие, моля натиснете тук:

Вторият ден ще бъде излъчен на живо и през фейсбук страницата на Кампиония, може да влезете директно ТУК.