Испанска методика

Имаме удоволствието да ви поканим на двудневен треньорски семинар на 18-ти и 19-ти юни в София. Събитието ще е на изключително високо ниво и смеем да твърдим, че може да бъде началото на една малка революция в детско-юношеския футбол в България. Всички сме запознати с основния проблем у нас – липсата на единна футболна методика в клубовете и липсата на такава, спусната от БФС. С предстоящия семинар ние ще дадем решение, което е едновременно достъпно и на световно ниво.

Разпокъсана информация, упражнения от интернет, липса на подготвени методисти в България –  всичко това допринася за объркването на българските треньори, които са оставени на произвола на съдбата – както от БФС, така и до голяма степен от собствените си клубове. Как предстоящият семинар на Кампиония ще помогне на треньорите и академиите в България? Краткият отговор – ще представим една от водещите методики в Европа, която е изградена върху може би най-добрия в цял свят софтуер за управление на методическия процес в една футболна академия. Ето и детайлите относно събитието:

ЛЕКТОР:

Лектор на събитието ще бъде един от най-изявените испански методисти: Гари Фулаондо. Ето кратка информация за него:

 • Притежава UEFA PRO лиценз
 • Над 17 години е един от водещите преподаватели в треньорската школа в Испания. Под негово ръководство близо 300 треньора са взели UEFA A лиценз, 500 треньора са взели UEFA B лиценз и над 800 треньора са взели UEFA C лиценз. В допълнение е обучил над 500 методиста.
 • Консултант на Испанската футболна федерация по разработването на методики
 • 6 години главен методист в школата на Атлетик (Билбао)
 • Създател на Кимет – най-популярната испанска футболна методика. Може да разгледате сайта на Кимет ТУК.

Обръщаме внимание на работата му в Атлетик (Билбао). Знаете, че баските държат изключително много на собствените си кадри. За да успеят да интегрират максимален брой състезатели от школата си, тя трябва да работи перфектно. Не случайно са се доверили на Гари Фулаондо да изгради методиката им.

Трябва да споменем, че ни бе изключително трудно да убедим лектор от такава величина да дойде в България. Ангажиментите му са по цял свят, като редовно пътува и до Южна Америка, където няколко държави вече работят по методиката му. Отскоро и футболната федерация на Турция е подписала договор за сътрудничество с него. Това е уникален шанс за всички български треньори – без значение дали имат дългогодишен опит или тепърва ще правят първите си стъпки в професията. Не сме сигурни кога и дали въобще Гари Фулаондо ще дойде отново в България.

МЕТОДИКА:

Кимет методика

Както вече споменахме, Гари е създател на най-популярната испанска методика – Кимет. И това не е просто един сух учебник, а цяла платформа, която треньорите могат да ползват. И тук е може би най-интересната част – всеки участник на семинара ще получи безплатно едногодишен достъп до два софтуера:

1. Kimet Planning – това е програмата, която позволява да следвате методиката на Гари или да изградите своя собствена. Цената й на сайта на Кимет е 59.90 евро на година за всеки треньор. Повече информация може да намерите ТУК.

2. T-manager – това е програмата, която Испанската футболна федерация използва за чертаене и визуализиране на тренировките и упражненията, а създател отново е Гари Фулаондо. Цената й на сайта на Кимет е 39.90 евро на година за всеки треньор. Повече информация може да намерите ТУК.

Това са подаръци на стойност около 200 лева, които всеки участник ще получи. Те ще са с парола и личен достъп, като всеки треньор ще може да ги използва, за да планира сезона на своя отбор.

Софтуерът Kimet Planning, върху който е построена методиката Кимет, дава възможност на треньорите да планират детайлно микро, мезо и макро циклите на отбора си. Те могат да изградят тренировките си с готовите упражнения на Кимет или да измислят свои и да ги добавят през T-manager. Всички тези процеси, както и принципите на самата методика ще бъдат детайлно обяснени по време на семинара.

ТЕМИ И ПРОГРАМА:

За нас е изключително важно да бъдем полезни на българските треньори, които работят в българската действителност с български шефове на школи и президенти. Ето защо предварително бе проведен задълбочен видео-разговор между Гари Фулаондо, Георги Захариев и Александър Захариев, на който бяха обсъдени проблемите на българския детско-юношески футбол. В детайли представихме с какви предизвикателства се сблъскват родните треньори, а именно – липса на методики в клубовете, липса на методисти, незаинтересовани президенти и т.н. Запознахме Гари с характерната за много клубове картина – всеки наставник сам си изгражда тренировъчния процес, често ден за ден. Няма единна методика, всеки сам решава какво да тренира отбора му, без да се съобразява с нищо и никой. Важно е да се спомене, че Александър Захариев по време на работата си в школата на Славия няколко години подред е използвал именно методиката и софтуера на Кимет, за да планира тренировъчния процес на отборите си. Гарантираме, че всичко е напълно приложимо в Българя и работи в нашата реалност! Оправданието „Това няма как да стане в България“ не важи!

Можете да бъдете сигурни, че Гари Фулаондо е запознат в детайли с проблемите на ДЮШ у нас. На база на нашите разговори, решихме темите и програмата на семинара да бъдат следните:

Събота

10:00 Методически критерии за създаване на Тренировъчен модел и Игрови модел

11:30 Управление на методическите процеси във футболните клубове

12:45 Планиране на тренировъчния процес чрез иновативни методически и технологични инструменти

14:00 Обедна почивка

15:30 Структура на тренировката на база на Тренировъчния модел и Игровия модел

16:45-18:30 Демонстрационна тренировка на терен: Изграждане на тактическо възприятие в различни аспекти (кондиционни, технически и тактически принципи + игрови модел)

Неделя

10:00 Принципи при работа за кондиция и техника

11:00 Изграждане на тактически концепции и Игрови модел

12:00 Индивидуална оптимизация и развитие на играчите

13:00 Обедна почивка

14:30 Как сами да изграждаме Тренировъчен модел и Игрови модел

16:00 – 17:30 Дискусия и въпроси

Умишлено оставихме достатъчно време за вашите въпроси накрая. Важните сте вие – българските треньори по футбол. Надяваме се, че Гари ще успее да отговори на всички питания към него. В първия ден от семинара на всички участници ще бъдат раздадени и паролите за достъп до двата софтуера и ви препоръчваме да ги разгледате още същата вечер. Така ще може да зададете въпроси по самите програми или да ги дискутирате в обедната почивка с другите треньори. Фокусирайте се върху Kimet Planning.

ЦЕНИ И МЯСТО:

Семинарът ще се проведе в конферентната зала на Царско село на 18-ти и 19-ти юни (събота и неделя).

Цената е 250 лева. Подчертаваме отново, че в тази цена влизат и едногодишен достъп до Kimet Planning и T-manager, които ако решите да закупите от сайта на Кимет ще ви струват 200 лева.

Проблемът с липсата на единна методика в българските школи е всеизвестен. Ние от Кампиония работим от няколко години в тази насока. Това бе и основна тема в програмата на Георги Захариев при кандидатирането му за президент на БФС. Ако сте пропуснали да прочетете програмата, може да го направите ТУК.

Предстоящият семинар е уникална възможност за всеки един треньор, шеф на школа или методист да обогати знанията си и най-вече да се докосне до една работеща, съвременна методика. Няма място и време за повече оправдания и чакане на БФС да спусне някаква методика с неизвестни създатели и недоказана във времето. Ясно е, че към момента всеки треньор трябва самостоятелно да се спасява. Методиката Кимет е уникално средство за справяне с този проблем!

Кимет ще издаде сертификат на всеки, който посети семинара. А ние от Кампиония ще подкрепим по свой начин всички участници. Наясно сме, че сертификатите са хубаво нещо, но често те потъват в някое шкафче и остават невидими за футболната общественост. Всеизвестен факт е, че сайтът на Кампиония се чете от много треньори по футбол, шефове на школи, президенти на отбори, подрастващи състезатели, родители, агенти, а дори и от немалко ръководни фактори в БФС. В актуализиращ се списък под тази новина ние ще запишем имената и отбора на всеки треньор, който се запише. Искаме всяко дете и родител, чийто треньор се запише, да бъдат горди с него. Искаме президентите на клубове в България да видят кои треньори наистина са гладни за знания и искат да се развиват. Току-виж някои от босовете ги досрамее, че хвърлят хиляди левове на месец за заплати на чужденци, а не искат да дадат пари за развитието на треньорите в собствената си школа. Същевременно футболната общественост ще види и кои хора липсват. В България е пълно с шефове на школи, които не са посетили и един семинар през живота си, но имат претенция, че са в крак с всички тенденции и могат да вършат и методическа работа. Оставяме на вас да отсъдите дали е така по плодовете им и цялостното развитие на детско-юношеския футбол в България.

ЗАПИСВАНИЯ:

Записването става чрез попълване на регистрационна форма, която може да намерите като натиснете ТУК. След като попълните регистрационната форма, моля да заплатите и таксата за участие в максимално кратък срок.

Плащанията може да правите на следната банкова сметка:

Получател: Международна образователна платформа София ООД

IBAN: BG32DEMI92401000288717

Банка: D Commerce Bank, Bulgaria, Sofia

BIC/SWIFT код: DEMIBGSF

За допълнителна информация може да се обадите на 0885145511 (Георги Захариев) или 0883322803 (Александър Захариев).

СПИСЪК НА РЕГИСТРИРАЛИТЕ СЕ УЧАСТНИЦИ (актуализиран последно на 20-ти май 10:00):

 1. Петър Иванов – ФК Национал София
 2. Тодор Йоцов – ПФК Славия
 3. Тихомир Цветанов – ПФК ЦСКА София
 4. Милен Стоянов – ОФК Сливен
 5. Дмитрий Василев – ФК Фортуна Плевен
 6. Георги Матев – ОФК София
 7. Неделин Петров – Спартак Пловдив
 8. Кирил Мицов – ФК Кюстендил
 9. Светозар Горчов – ФК Кюстендил
 10. Георги Николов – Витоша 13
 11. Веселин Савов – ФК Национал София
 12. Николай Греков – ЦСКА 1948
 13. Милен Милев – ФК Севлиево
 14. Мартин Дойчев – ФК Севлиево
 15. Владимир Мичев – ФК Севлиево
 16. Тони Кокошаров – ФК Левски Паталеница
 17. Стоил Фърцов – ФК Левски Паталеница
 18. Петър Петков – ФК Академия Петков
 19. Никола Чамджич – Витоша 13
 20. Мирослав Марков – ФК Възраждане Варна
 21. Георги Филипов – ФК Възраждане Варна
 22. Мартин Иванов – ПФК ЦСКА София
 23. Огнян Михайлов – Левски-Раковски
 24. Филип Димитров – ФК Бургас спорт
 25. Трифон Панев – ПФК Берое
 26. Стелиян Евтимов – ПФК Берое 
 27. Румен Дженджиев – ФК Родопа 1927 Смолян
 28. Мартин Георгиев – ПФК Ботев Враца
 29. Митко Джоров – Спартак Пловдив
 30. Петър Карачоров – Пирин Благоевград
 31. Мариян Нешов – Пирин Благоевград
 32. Иван Донев – ДЮФК Хлапетата Благоевград
 33. Атанас Димитров – Миньор Раднево
 34. Иван Кехайов – ФК Национал София